Truly Madly Me - Sydney Opera House
Adventurer

Backpacker in Australië: from the start

Nieuwjaar 2016. Ik was 25 jaar, single en had zin om te reizen. Australië stond al jaren bovenaan mijn lijstje van must-visits. Ik had gedacht intussen wel een lief te hebben waarmee ik die reis kon delen, maar dat zat er op dat moment totaal niet aan te komen. Dus nam ik het heft in eigen handen en besloot alleen een reis naar Australië te boeken. Verklaar me gek, maar ik wou absoluut die reis maken en zou niet zitten wachten tot ik iemand gevonden had om mee te gaan. Heel wat solo backpackers raadden het land aan, ik zag het volledig zitten!

Pinnen en bloggen

Ik kon op het werk 4 weken verlof krijgen, van midden april tot midden mei. Niet te veel plannen, had ik op de blogs gelezen, go with the flow. Op 4 weken tijd kan je natuurlijk onmogelijk het hele land bezoeken, dus pinde ik mij wel al vast op 2 steden die ik absoluut wou zien: Sydney en Melbourne. Daarnaast werden Perth, Adelaide en Brisbane als absolute toppers aanbevolen. Perth lag te ver van de andere 2 steden en Brisbane stond bekend als surfersparadijs, terwijl ik daar in de herfst zou zijn. So Adelaide it is! Daar zou ik ook direct landen.

Truly Madly Me - route Australië

And so my journey begins…

Truly Madly Me - vertrekhal Zaventem

Op 22 maart 2016 werd de terroristische aanslag gepleegd in de luchthaven van Zaventem, op 18 april vertrok mijn vlucht naar Adelaide. De luchthaven lag dus nog voor een groot deel in puin en er was een tijdelijke ‘vertrektent’ opgebouwd. Op dat moment dacht ik: Waar ben ik aan begonnen? De normaal duidelijke structuur in de luchthaven was er niet. Iedereen die een vlucht moest halen, werd in die tent gepropt waarbij ¼ van de aanwezigen militairen of politieagenten waren. Als je kon inchecken voor je vlucht, werd je afgeroepen. Daar stond ik dan: alleen met de gigantische rugzak die ik van een vriendin mocht lenen, geconcentreerd luisterend en hopend op een stem die ‘inchecken Singapore Airlines vlucht 8P4HE3 naar Frankfurt’ zou afroepen.

Gelukkig duurde het niet al te lang voor ik kon inchecken en op het vliegtuig zat. Ik moest een aantal keer overstappen, waarbij de langste overstap 6u duurde in Changi Airport Singapore. Ik weet niet of je al in die luchthaven geweest bent, maar geloof me gerust als ik zeg dat het een dorp op zich is. Die 6u vlogen voorbij (pun intended) terwijl ik genoot van alle eetkraampjes, de snooze ruimte en de massagestoelen. Nadat ik gegeten en gerust had, ging ik shoppen in de tientallen winkels en bracht ik een bezoek aan de vlindertuin. Uhu, een VLINDERTUIN in een luchthaven.

Zowel de overstappen als de vluchten vielen enorm mee. De langste vlucht aan één stuk duurde ongeveer 10u en toen had ik 3 stoelen voor mij alleen. Lekker chill, languit liggen, filmpjes kijken, iets eten en drinken, nog een filmpje kijken. Ik schrijf ‘languit liggen’, want veel geslapen heb ik toen niet. Het was allemaal veel te spannend en ik had schrik om iets te missen of kwijt te raken. Toen ik aankwam in Adelaide was ik dus een wrak dat 2 dagen niet geslapen had.

Wil je weten hoe mijn reis verder ging? Like en volg dan zeker mijn blog!

Truly Madly Me - Sydney Melbourne

Een gedachte over “Backpacker in Australië: from the start”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.