Animal lover

De voordelen van een hondenleven

Truly Madly Me - De voordelen van een hondenleven

Een hondenleven  = een ellendig bestaan? Verre van! Ik kreeg een jaar geleden de eer om plusmama te worden van een schat van een hond. Zijn naam is Lou en hij is een kruising tussen een pomeriaan en een keeshond. Dankzij zijn brede lach (echt waar) en bodemloos enthousiasme ben ik een hondenliefhebber geworden, maar dat is niet altijd zo geweest.

Kindertrauma

Klinkt nogal hard, maar als kind was het ook echt een traumatisch voorval. Nu kan ik de gebeurtenissen wel wat relativeren, maar als 10-jarige was het een verschrikkelijke ervaring. Ik ging 18 jaar geleden met de ouders van een vriendin mee op vriendenbezoek. Klein detail: die vrienden hadden 2 staffords. Op zich geen enkel probleem mee, en het waren ook echt lieve honden. Omdat ik thuis nooit honden heb gehad, hielden ze de honden buiten zodat ik me meer op mijn gemak zou voelen. Top! Tot die vriendin besloot om buiten te gaan spelen. De honden waren ongeveer even groot als ik toen en ze dreven me in een hoek van de tuin. Ze blaften en sprongen hoger dan ik zelf was. Ik was doodsbenauwd. Mijn vriendin zag me staan en probeerde de honden af te leiden door naar ze te roepen en met speelgoed te gooien, maar het kon niet baten.

Truly Madly Me - hondenleven

Zo beleefde ik het toen toch. Ze wouden natuurlijk gewoon met mij spelen. Ik had de honden zien komen en was naar een hoek van de tuin gelopen om me te verstoppen. De honden waren me gevolgd en hoopten met mij te kunnen spelen, maar ik was doodsbang. De eigenaars kwamen al snel de honden terugroepen, maar voor mij leek het een eeuwigheid dat ik daar vast stond.

Sinds dat voorval was ik niet meer zo zot van honden en thuis hebben wij ook altijd katten gehad. Dus als iemand vroeg of ik een katten- of hondenmens was, antwoordde ik resoluut: katten! Tot ik mijn vriend leerde kennen, en dus ook Lou.

Doggy smile

Je komt ongetwijfeld net als ik wel eens thuis van een kutdag op het werk. De hele weg naar huis kon er al geen glimlach vanaf. Alle automobilisten op de baan leken hun rijbewijs bij een pakje boter gekregen te hebben en daarbovenop regent het al de hele dag. Je hebt een pesthumeur en wilt gewoon in de zetel onder een fleecedekentje van de aardbol verdwijnen. Je opent thuis de deur en deze jongen staat klaar om je te verwelkomen:

Smiling Lou

Zit je ook achter je scherm te grijnzen? Dankzij Lou verdwijnt mijn slecht humeur en ga ik met plezier naar buiten in de regen om hem gelukkig te maken met een wandeling. Opgelet: dit geldt niet voor ochtenden. Mijn ochtendhumeur is helaas iets hardnekkiger.

Van welk dier word jij gelukkig? Ik kijk uit naar je reactie!

3 gedachten over “De voordelen van een hondenleven”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.