Wannabe sporty spice

Hoe de Vivofit 3 zal helpen mijn goede voornemens vol te houden

Truly Madly Me - goede voornemens

Ongeveer 2 jaar geleden ging ik bij mijn werkgever de uitdaging aan om 3 maanden lang een gemiddelde van 8000 stappen per dag te zetten. Via de firma kon ik de Vivofit 3 goedkoper aankopen en kreeg ik de helft van dat bedrag terug als ik de uitdaging haalde. Mooie motivatie om de auto vaker thuis te laten en meer te bewegen! Zeker als er geld mee gemoeid is. Aangezien elk jaar opnieuw mijn goed voornemen is om meer te bewegen en gezonder te eten, vond ik dit al een stap in de goede richting. De goede intentie is al de helft van het werk, dacht ik.

Stappen tellen

Truly Madly Me - Vivofit 3

De uitdaging bleek moeilijker dan gedacht. Ik heb een zittend beroep, waardoor de stappen tijdens de weekdagen moeizaam opbouwden. Meer dan eens heb ik ‘s avonds nog wat toertjes rond de tafel gelopen of spontaan een avondwandeling gedaan om toch maar aan mijn stappen van die dag te geraken. Je zou denken dat het in het weekend dan gemakkelijker zou zijn om die 8000 te halen. Niets is minder waar. Als je leuke dingen plant  of uitgaat dan is er geen probleem en zie je de stappen mooi optellen. Maar veel vaker heb ik een lazy weekend waarbij ik niet verder ga dan van de zetel naar de keuken en terug. Dankzij de uitdaging was ik wel gemotiveerd om na de werkuren en in het weekend vaker te sporten. Ik ben in die periode ook gestart met lopen, een sport waarvan ik nooit gedacht had dat ik het graag zou doen.

Einde in zicht

Halleluja! Het lukte mij al redelijk snel om 5 km aan één stuk te lopen. Dat lijkt niet veel, maar voor mij was het een persoonlijk record. Ik ging steeds vaker en langer lopen, op mijn best liep ik 2 à 3 keer per week en kon ik 10 km aan één stuk lopen. Vooral dankzij die inspanningen slaagde ik erin om het doel te bereiken en kreeg ik de helft van mijn aankoopbedrag voor de Vivofit 3 terug. Aangezien de Vivofit 3 bijvoorbeeld niet toont hoe snel je loopt, kocht ik in de maanden na de uitdaging een Tom Tom Runner horloge om mijn progressie in het lopen beter te kunnen opvolgen. De Vivofit 3 ging dus uit en ik gebruikte enkel nog mijn loophorloge.

Truly Madly Me - Vivofit 3 en TomTom Runner

Nu komt het droevige deel van het verhaal. Na een aantal maanden kreeg ik tijdens het lopen last van mijn heup. Ik dacht dat het gewoon stramme spieren waren en beet door de pijn, maar het werd steeds erger. Zo erg dat ik uiteindelijk zelfs geen kwartier meer kon lopen zonder pijn. Ik ging dus steeds minder lopen en richtte mij meer op krachttraining. De Tom Tom Runner werd dus ook steeds minder gebruikt terwijl de Vivofit ergens in een schuif lag en vergeten werd.

Een nieuw begin

“Herpakt u!”, dacht ik heel vaak de voorbije maanden. Met de start van het nieuwe jaar kwam een teken: ik vond mijn Vivofit terug in een schuif terwijl ik pleisters zocht voor mijn vriend. Ik poetste de stappenteller op (waar zat ik met mijn gedachten toen ik wit koos in plaats van zwart) en deed hem terug om. Het lijkt vreemd, maar het helpt echt om meer te bewegen. Als ik 1000 stappen te weinig heb die dag, ga ik nog snel eens met Lou wandelen of wat rondwandelen in huis. Ik heb dezelfde goede voornemens zoals elk jaar als het op mijn gewicht aankomt en ik hoop er mij dit jaar met de hulp van de Vivofit 3 aan te kunnen houden.


Heb je ook een Vivofit of haal jij jouw motivatie voor het sporten ergens anders? Ik hoor het graag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.