Truly Madly Me - Tournée Minérale
Serial chiller

4x NEE tegen Tournée Minérale

Ik weet dat ik zonder alcohol kan leven, maar dat betekent niet dat ik zonder alcohol wil leven.

Het is weer de tijd van het jaar voor alcoholvrije wijn en mocktails! Ik hoor je al afkomen: “Tournée Minérale, dat moet je eens uitproberen!” Eén van de vorige edities deed ik inderdaad mee, vooral om eens te zien hoe moeilijk het zou zijn om echt geen druppel alcohol aan te raken. Niet dat ik anders verslaafd ben en absoluut een glas wijn per dag nodig heb, maar ik geniet af en toe graag van een glaasje. Ik heb het toen ook volgehouden, maar niet zonder moeite moet ik eerlijk toegeven. Toen is me ook duidelijk geworden waarom ik niet opnieuw zou meedoen.

NEE tegen alcoholvrije wijn. 

Met sommige vriendinnen spreek ik geregeld af om bij te praten met een glaasje (lees: flesje) wijn. Om tijdens Tournée Minérale toch een fles te kunnen meenemen op bezoek, kocht ik alcoholvrije wijn. En ik kan je vertellen: mijn vriendin kon er niet om lachen. Ik heb er in die periode een aantal geproefd en ik vond ze eerlijk gezegd niet lekker. Je betaalt bijna evenveel als alcoholische wijn maar je krijgt er een fletse, smaakloze drank voor in de plaats. Dan koop ik liever appelsap, lekkerder en goedkoper!

NEE tegen sociale isolatie.

Als je de enige van je vrienden bent die met Tournée Minérale meedoet, is het bijna onmogelijk om op café af te spreken en geen glaasje te drinken. Voor mij toch… Je ziet iedereen genieten van een glas wijn of een gin-tonic. “En voor jou mevrouw?” “Een watertje alstublieft.” Weg sfeer. Je betaalt veel te veel geld voor een watertje op café terwijl je thuis gratis van de kraan drinkt. Uiteraard blijf je dan liever thuis. Of je kan je vrienden thuis uitnodigen! Maar willen we onze economie dat echt aandoen en de horeca in februari rode cijfers bezorgen?  Nee toch.

NEE tegen stress.

Als ik thuiskom van een lastige dag op het werk, giet ik mezelf het liefst onmiddellijk een glaasje uit. Niets zo stressreducerend als een glas wijn of een gin-tonic. Wat moet ik dan doen tijdens Tournée Minérale? Stressballen hebben geen effect, integendeel. Kin kloppen dus.

NEE tegen overmaat nadien.

Op wonderbaarlijke wijze had ik mij door die maand geploeterd en Tournée Minérale succesvol afgerond! Dat moest natuurlijk gevierd worden. De calorieën die ik dankzij het gebrek aan alcohol gespaard had, gingen er op 1 maart allemaal aan! Kort na mijn alcoholvrije maand greep ik veel sneller naar de fles… gewoon, omdat het kan. Aperitiefje drinken? Zeker! Ik weet dat ik zonder alcohol kan leven, maar dat betekent niet dat ik zonder alcohol wil leven.

Heb jij betere ervaringen met Tournée Minérale of doe je dit jaar mee? Dan ben ik benieuwd naar jouw verhaal!

4 gedachten over “4x NEE tegen Tournée Minérale”

 1. Alles wat hier staat duid op een probleem van alcohol gebruik. Want alle uitvluchten en onjuistheden zijn gebruikt om niet te hoeven mee doen. Ok iedereen is vrij. En ja tournee minerale is overroepen. Want plots krijgt die groep gebruikers aandacht. Terwijl er massa mensen zijn die niet meer willen drinken. Maar wel worden uitgelachen in dag dagelijks café bezoek.

  Like

 2. Hey Sdl, bedankt om te reageren! Een probleem zou ik het niet noemen, daarvoor drink ik veel te weinig alcohol. Ik zocht geen uitvluchten om niet mee te doen, ik heb het geprobeerd en nu besloten het niet nog eens te willen doen. Iedereen is inderdaad vrij daarin en ik heb alle respect voor mensen die geen alcohol drinken, ook op café. Mijn artikel gaat er net om dat je zelf moet kunnen beslissen wat je drinkt, alcoholisch of non-alcoholisch (en alcohol wel op een verstandige manier natuurlijk). Februari zou daar geen uitzondering mogen zijn, je drinkt wat je wilt het hele jaar door!

  Like

 3. Hallo Sara, sociale isolatie denk ik niet dar er kan gebeuren, eens uw vrienden het gewoon zijn zullen ze je er normaalgezien niet op aanspreken. Ik doe dit jaar voor de eerste keer mee. Ik moet bekennen dat een glas wijn missen me dik tegevalt. Eigenlijk doet me dit inzien dat ik zelf toch maar moeilijk alcohol kan missen en ik ben ook geen grote drinker. In de week praktisch niets en in het weekend max 3 glazen per dag maar meestal maar 2. Dus vind ik die tournee minerale geen slecht idee. Iedereen Is vrij natuurlijk maar op zich vind ik het wel goed om eens een maandje te skippen. Het Is een goede les in zelfbeheersing. Gr, Marc

  Like

  1. Hey Marc, chapeau dat je meedoet dit jaar! Goed begonnen is half gewonnen, en ik hoor heel graag op het eind van de maand welke trucjes eventueel geholpen hebben om vol te houden op moeilijke momenten. Ik zou het zelf niet opnieuw doen, maar ik wens je alle succes toe!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.