Wannabe sporty spice

5 redenen waarom ik fitness

TMM - Oxygen gym
In Oxygen fitness.

Ik heb al een fitnessabonnement sinds ik 18 ben. Niet altijd even intensief gebruikt natuurlijk, maar ik heb het wel! Dit jaar twijfelde ik of ik mijn abonnement zou verlengen. Het kost uiteindelijk toch redelijk wat op een jaar en sommige weken sport ik vaker thuis of bij mooi weer liever buiten. Sinds kort hebben we ook een loopband in huis, nog een reden om niet extra te betalen voor een fitnessabonnement. Dus, adios Mr. Fitness! Het waren 10 mooie jaren maar nu eindigt ons verhaal. Alhoewel… Ik heb de voordelen van fitnessen voor mezelf op een rijtje gezet en uiteindelijk toch beslist om het abonnement opnieuw te verlengen. Hieronder lees je waarom.

1. Verstand op 0

In de fitness kan ik mijn hoofd leegmaken en gewoon gaan. Of het nu in de groepslessen is of alleen op de hometrainer, opgekropte frustraties worden er allemaal uitgezweet! Als ik thuis sport, lukt het mij niet om mijn verstand op 0 te zetten. Terwijl ik op de loopband sta, zit ik naar de volle wasmand te kijken of zie ik het stof op de kasten liggen. Al snel denk ik: “Jah, ik had beter het stof afgedaan in plaats van mijn tijd te verdoen op de loopband.” Om die gedachten te vermijden, ga ik het huis uit. In de fitness, ver weg van de huishoudelijke taken, word ik zen.

2. Sociaal contact

Niet echt met de mensen rond je, want bijna iedereen in de fitness heeft een headset op of oortjes in. Maar wel met je vrienden en familie!

Hoeda?

In de fitness kan ik eindelijk antwoorden op berichtjes die ik al een aantal dagen geleden kreeg. Want na een hele dag werken, snel boodschappen doen en de gewoonlijke huishoudtaken ‘s avonds durf ik wel eens vergeten te antwoorden op die berichten. In de fitness heb ik geen afleiding en dat half uur op de hometrainer of crossfit is perfect om berichten en mails te overlopen en beantwoorden. Daarna nog een half uurtje krachttraining en voila: zo onderhoud ik zowel mijn conditie als mijn sociaal contact.

3. Boeken verslinden

Ik maak me klaar voor een half uurtje op de hometrainer, maar al mijn berichten en mails heb ik al bekeken. Er hangt een televisiescherm aan het toestel, maar er is niets interessants op. De playlist op mijn mp3-speler ken ik al vanbuiten.

Saai!

Daar wat fietsen en voor mij uit staren terwijl thuis mijn boeken te lang ongelezen blijven? Nope, ik ga voor de perfecte combo: lezen op de hometrainer!

4. Gedeeld leed

Ik ben een plooier en daar kom ik voor uit. Ik ben ook ooit eens begonnen met gitaarlessen… Het vervolg ken je waarschijnlijk al. Als ik het plan heb om 100 sit-ups thuis te doen, denk ik na 50 al: ‘T is dan goed geweest. ALS ik er al aan begin. In de fitness begin ik er echt aan en zie ik iedereen rond mij ook zweten en puffen, dus ben ik minder geneigd om op te geven. Als je daar gewoon een beetje voor je zit uit te staren zonder te trainen, kijken ze je toch maar raar aan. Je hoort er pas bij als je even luid puft en kreunt als de grote jongens.

5. Cheat meal

TMM+ cheat meal

En nu de belangrijkste reden waarom ik sport: cheat meals. Na een uur zweten en afzien, heb ik een pastaatje of een portie frietjes en/of chocolade verdiend! Doorgaans let ik er wel op dat ik gezond eet en laat ik chips en chocolade in de kast liggen. Maar na het sporten zijn alle scrupules weg gezweet en geef ik mij schaamteloos over aan al dat lekkers. Goede prestaties moeten beloond worden, zeg ik altijd!

Ik zoek nog steeds andere leuke sporten om uit te proberen. Heb je tips voor mij?

Een gedachte over “5 redenen waarom ik fitness”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.