Truly Madly Me - Sydney Opera House
Adventurer

Backpacker in Australië: Adelaide

Na 2 dagen in luchthavens en vliegtuigen was het eindelijk zover: ik kwam aan in de luchthaven van Adelaide. Ik was doodmoe, jetlagged en alleen, maar wel heel content. Om toch een beetje zekerheid te hebben van een slaapplaats had ik mijn eerste overnachting al op voorhand geboekt. Ik kwam ‘s ochtends toe in Adelaide en ik kon vanaf 13u inchecken in het YHA hostel dicht bij het centrum van de stad. Ik had dus nog een paar uur te overbruggen, maar veel herinner ik er mij niet van. Alles gebeurde een beetje in een waas.

Schone slaapster

Ik weet nog dat ik in de luchthaven aan de balie ging vragen waar ik een bus naar het centrum kon nemen. Een uurtje later stond ik voor het hostel, nog steeds gepakt en gezakt. Ik ging binnen  vragen of ik mijn enorme rugzak daar mocht achterlaten tot ik kon inchecken, dat was gelukkig geen probleem. Het was mooi weer, dus kocht ik iets om te eten en placeerde mij buiten op een bankje om al wat te schrijven.

Een douche! Ik moet nog steeds lachen met mijn eigen enthousiasme toen ik eindelijk kon inchecken en mijn eerste douche in 2 dagen nam. 2 dagen vol zenuwen en deo om geurtjes te maskeren. Na een eeuwigheid onder de douche kroop ik in bed en hoewel het nog midden op de dag was, viel ik onmiddellijk in slaap. Ik sliep met 5 andere mensen op de kamer en ik had half bewust – half onbewust wel eens mensen horen de kamer binnenkomen en weer buitengaan. Zonder enig tijdsbesef bleef ik liggen en viel telkens terug in slaap, om pas 20 uur later fris wakker te worden.

Op verkenning in Adelaide

Na 20 uur in een donkere kamer kwam ik eindelijk terug buiten om de sfeer van Adelaide op te snuiven. Het was toen donderdagmiddag. First things first: maken dat ik slaapplaats had voor die avond. Aan de balie van het hostel ging ik vragen of ik nog 2 nachtjes kon bij boeken. Mijn bed bleek de rest van die week vrij, hooray! Ik boekte nog bij tot zaterdag en ging dan te voet naar het centrum om daar wat door de winkelstraat te wandelen, parkjes door te lopen en de botanic gardens te bezoeken.

Om 17:30 liep ik nog steeds rond in de stad, maar merkte ik dat het steeds donkerder werd. Slecht weer op komst? Nope, bleek dat de zon in april al onderging om 18u! Omdat de seizoenen daar omgekeerd zijn aan de onze, worden de dagen korter naargelang je dichter bij de zomer komt. In de zomer gaat de zon al onder rond 17u en in de herfst dus rond 18u. Ik haastte me terug naar het hostel, bang om in het donker mijn weg niet meer terug te vinden. Ik deed snel nog wat boodschappen in een supermarkt vlakbij en ‘s avonds maakte ik mijn eten klaar in de keuken van het hostel.

Na de eerste 2 dagen in Australië merkte ik al dat Adelaide een supergezellige, maar niet zo grote stad was. Ik kon dus beter al op zoek gaan naar een manier om verder door te reizen naar Melbourne. In het hostel zag ik brochures van G-Adventures. G-Adventures gidst groepen door heel Australië en op maandag zouden zij in Adelaide stoppen. Wie wou, kon zich dan aansluiten bij de groep om in 3 dagen tijd, via de Great Ocean Road, mee naar Melbourne te rijden in een busje. Ik had op voorhand al gelezen dat de Great Ocean Road een absolute must-visit was in Australië, dus ik schreef me onmiddellijk in! Gelukkig kon ik tot dan mijn zelfde bed nog bij boeken in het hostel. Dat weekend genoot ik nog van de rust aan het strand van Adelaide en op maandag stond ik klaar om opgepikt te worden.

Wil je weten hoe mijn trip van Adelaide naar Melbourne verliep? Stay tuned, binnenkort meer van dat!

Een gedachte over “Backpacker in Australië: Adelaide”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.