TMM Valentijn
Serial chiller

Speeddaten in Gent

Morgen is het Valentijn! Die dag word je om de oren geslagen met hartjes, kussende koppels en knuffels, voor singles dus ook een dag om snel voorbij te laten gaan. Het procentueel aantal singles in ons land blijft stijgen, vooral omdat onze generatie meer belang hecht aan zijn carrière en vrijheid. Maar in een wereld van datingapps als Tinder en Parship is het ook gewoon niet meer zo vanzelfsprekend om iemand zomaar op straat of op café te leren kennen. Mensen worden online steeds socialer en offline steeds asocialer. Op sociale media willen we aan iedereen kunnen vertellen hoe onze dag was en wat onze dromen zijn, maar in de bus of de fitness hebben we onze oortjes in en is het ieder voor zich.

Mensen worden online steeds socialer en offline steeds asocialer.

TMM Speeddaten

Efficiënt daten…

Voor ik de schat van mijn leven vond en ik dus nog als single door het leven ging, ben ik op een paar dates geweest. Heel vaak bleek die persoon niets voor mij en vond ik het dus ook pure tijdsverspilling. Binnen de eerste 10 minuten merk je al of die persoon potentieel heeft of niet. Maar na 10 minuten al terug vertrekken, wordt over het algemeen niet echt geapprecieerd. Speeddaten leek mij dus de perfecte oplossing! Op 1 avond leer je verschillende mannen kennen op café en na een korte kennismaking met elk van die mannen, kan je ook gewoon terug vertrekken. Dat is nog eens efficiënt daten! Samen met een andere single vriendin probeerde ik het uit.

… met Citydate

In Gent zijn er heel wat organisaties die speeddating aanbieden, wij kozen voor Citydate. Aanmelden is simpel: een account aanmaken, de dag, stad en leeftijdscategorie kiezen en in mijn geval heel belangrijk: noteren in mijn agenda. Simpel, maar niet gratis. Je betaalt €28 voor de organisatie, maar je krijgt er ook wel 2 drankjes voor. We werden op een zomerse weekdag om 19:30 in Café Theatre in Gent verwacht. We spraken af om samen te rijden en voordien in Gent iets te gaan eten, zodat we ‘onze tactiek’ konden bespreken. Nu ja, tactiek is veel gezegd, want uiteindelijk vroegen we ons beide gewoon af wat te doen als er ongemakkelijke stiltes zouden vallen. Veel wijzer werden we niet, go with the flow en improviseren dan maar!

Let the dates begin

Hoe stel jij je het speeddaten voor? Alle vrouwen aan een kant van de tafeltjes? Aan de overkant de mannen die na 6 minuten doorschuiven naar de volgende vrouw? Een gong om het einde van de 6 minuten aan te geven? EXACT zo ging het, gong en al. Ik vond het geweldig, echt zoals in de films. We waren met 8 vrouwen en 8 mannen. In het begin ging het wat moeizamer en leek het meer op een sollicitatiegesprek dan op een date. “Dus euh, wat doe je van werk?” of “Wat zijn je hobby’s?”, heel origineel waren we niet. Na de 3de man waren de zenuwen eraf en ging het wat vlotter. Pas vanaf man 4 zag ik het nut in van het papiertje dat we bij aanvang gekregen hadden, om de naam van de persoon en een aantal sleutelwoorden te noteren. Het leek me eerst nogal onbeleefd en gemaakt om te zitten schrijven terwijl de persoon tegenover jou vertelt. Maar toen man 4 begon te vertellen over zijn voetbalploeg, en ik dacht: “Ah, een voetballer zoals man 1. Of wacht, was het man 2? Wat was zijn naam weer? Fuck…”, begon ik toch maar wat dingen neer te schrijven.

TMM Speeddaten

BFF?

De mannen waren heel verschillend, wat het ook interessant maakte. Er zaten voetballers, puzzelaars en joggers bij, mannen met baarden of gladgeschoren, bedienden en arbeiders, mannen die een eigen stekje hadden of nog thuis woonden. Stuk voor stuk gezellige mensen waar ik een leuke babbel mee had. 6 minuten zijn wel heel kort, maar na de laatste gong bleef iedereen aan de toog nog wat langer napraten. Na afloop word je gevraagd om online aan te duiden welke mannen je beter wilt leren kennen. Enkel als die man jou ook aangeduid heeft, krijg je elkaars contactgegevens. Een lief of vrienden voor het leven heb ik er zelf niet aan overgehouden, maar ik heb me geweldig geamuseerd. So to all my single people: Speeddaten is de max.

Vertel mij jouw leukste of grappigste date-ervaringen! Of nog beter: probeer speeddaten eens uit en laat mij weten wat je ervan vond!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.