TMM carnaval
Adventurer

Paalbier, o.b. en one night stands : alles over carnaval

De geneugten van Aalst en Keulen Carnaval, en de origineelste kostuums op een rijtje.

Aalst Carnaval

Overal feest en vooral in Aalst, want het is weer carnaval! In Aalst ben ik 1 keer gaan kijken naar de stoet op zondag: hi-la-risch. Dansen op de muziek, zwaaien als een gek en snoepjes vreten als een klein kind… die dag wordt mijn gedrag eindelijk aanvaard. De muziek gaat van marginaler naar marginaalst (pun intended), zeker als de praalwagen van Peter Van de Veire en Julie Van den Steen voorbij komt. Wekenlang gaan de dj’s al naar links, naar links, naar links en ook nog naar rechts, naar rechts, naar rechts. Al te vaak ben ik met dat liedje opgestaan en gaan slapen. Na zondag kunnen we hopelijk weer normale muziek verwachten op MNM.

Carnaval in Keulen

Toch is voor mij Keulen eerder het walhalla van de carnaval. Nu ja, Keulen staat sowieso voor mij gelijk aan één groot feest. Ik heb 5 maanden in Keulen gewoond als Erasmusstudent, maar veel tijd heb ik daar niet achter mijn boeken doorgebracht. Geen wonder zeker dat ik er zo graag terug ga?

Als maffiavrouw, als non en als sneeuwwitje: 3 jaar op rij ben ik er in Keulen verkleed bij geweest. Officieel begint de carnavalsperiode in Keulen al op 11 November (11.11.) om 11u11, maar het echte feest barst los op de donderdag voor Rosenmontag. Het carnaval in Keulen vindt zo goed als altijd op hetzelfde moment plaats als carnaval in Aalst, met het grote verschil dat in Aalst de stoet op zondag rijdt en in Keulen op maandag. In principe kan je ze dus allebei doen! Challenge…accepted?

Bier en boterhammen met gehakt

De Duitsers waarmee ik carnaval vierde, begonnen er altijd al vroeg aan. ‘s Ochtends om 7:00 startten ze in hun studentenhuis met halve liters bier en boterhammen met gehakt. Iedereen was dan al in kostuum en tegen dat we de stad in trokken ook al serieus dronken. Carnaval brengt bij veel mensen wel het beste naar boven: iedereen is vrolijk, supersociaal en op zijn creatiefst. Bewijs van dat laatste vind je op de foto hieronder. Daar zie je trotse vrienden die een vatje bier aan een paal vastbonden met duct tape en het de originele naam ‘paalbier’ gaven.

TMM carnaval paalbier
Paalbier

DIY verkleedkleren

Het juiste kostuum vinden is een heel gedoe, zeker als vrouw. Heel wat vrouwen willen er ook tijdens carnaval knap uitzien en kleden zich als playbunny of sexy engeltje terwijl het in het beste geval 10°C is buiten. Ik koos voor de warmte toen ik als non verkleed ging, en ik heb er geen moment spijt van gehad. Maar de prijs voor origineelste kostuum zou ik ook niet krijgen. Van mij verdient deze meneer hem, hij was al te zien op één van de foto’s hierboven. Zo fier als een gieter, verkleed als tampon:

TMM carnaval kostuum

Ik zocht nog wat inspiratie op Pinterest en vond daar enkele pareltjes die ik jullie niet wil ontzeggen:

Al ben je 20, 40 of 70 jaar oud, dit kostuum is sowieso een topper. Snap je hem?! Want het is 1 night stand.
Pure genialiteit als je het mij vraagt!

TMM carnaval one night stand kostuum
One night stand – Buzzfeed

Voor mensen met kinderen is dit een schoontje! Zie je jouw kleintjes al zo rondlopen tijdens carnaval op school? Hun populariteit schiet toch direct de hoogte in! Toch zeker bij de juffen en meesters.

TMM carnaval kids kostuum
Old lady baby – http://www.brettbara.com

Of ga je liever in matching kostuum met je wederhelft? Dan is het Starbucks-duo een leuk idee!

TMM carnaval Starbucks kostuum
Starbucks – mademwazellejeanne

Als dierenliefhebber moest deze ook bij in het rijtje van klassiekers. De kattenbak is er misschien net te dat tikkeltje over, ook niet makkelijk om een hele dag mee rond te lopen.

TMM carnaval crazy cat lady
Crazy cat lady –  www.highpe.com

Voor de sushi-lovers onder ons (ikke!) vond ik dit exemplaar. Heb je geen Nemoknuffel in huis? Een geplooide rode of roze plaid does the job, én je hebt ten allen tijde een dekentje mee tegen de koude!

TMM carnaval sushi
Sushi – Jolien Simon

Meten is weten, dus deze is altijd interessant (maar daarom niet persé comfortabel). Wel handig als je wilt voorkruipen om de stoet beter te zien.

TMM carnaval kostuum meter
Rolmeter – Buzzfeed.com


Heb jij al een kostuum klaar? Toon het mij! Stuur je foto via de Facebookpagina van Truly Madly Me.

2 gedachten over “Paalbier, o.b. en one night stands : alles over carnaval”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.