TMM havermout met yoghurt en fruit
Wannabe sporty spice

Voor wie geen ochtendmens is: snel en gezond ontbijt

Havermout met magere yoghurt en fruit

Ben jij zo iemand die ‘s ochtends wakker wordt, met het goede been uit bed stapt en de dag fluitend begint? Ik niet. Ik word wakker, druk nog 2 keer op snooze en rol dan uiteindelijk uit bed om mij als zombie op automatische piloot klaar te maken. In dat half uurtje voor ik naar het werk vertrek moet ik mij wassen, aankleden, opmaken en ontbijt maken. GO GO GO! In no time maak ik havermout met yoghurt en fruit als ontbijt. Heel handig ook om mee te nemen, want meestal heb ik geen tijd meer om thuis op het gemakje te ontbijten.

Ingrediënten

  • 50g havermout
  • 150cl melk
  • 3 eetlepels magere yoghurt
  • appel of aardbeitjes of een ander stuk fruit

Voila, zo moet dat zijn. Goedkoop en geen gedoe met speciale ingrediënten die je niet in huis hebt. Havermout vind je in elke supermarkt en is ook helemaal niet duur. Ik kies zelf altijd voor magere melk en magere yoghurt, maar als je enkel het halfvolle of volle alternatief in huis hebt, is dat natuurlijk ook geen probleem. Even lekker! Welk fruit je erin wilt draaien, kies je natuurlijk ook zelf. Appels heb ik altijd in huis, maar in de zomer wissel ik graag eens af met aardbeitjes of blauwe bessen.

Bereiding

TMM havermout

STAP 1

TMM havermout Giet de melk en de havermout samen in een kom.

STAP 2

TMM havermout Zet 2 min. in de microgolfoven. Bij mij staat hij standaard op 750 Watt en dan zijn 2 min. perfect. Als je een hogere of lagere wattage hebt, kan je de tijd daar ook naar aanpassen.

STAP 3

TMM havermout Meng de yoghurt door de havermoutpap.

STAP 4

TMM havermout met fruit Snijd het stuk fruit in stukjes en meng ze door de havermoutpap.

Easy peasy.
Wie zot wilt doen, kan er ook nog noten of granola bij mengen. Je kan alles in een potje-to-go doen en op het gemak op de trein of zelfs op het werk eten.

Waarom havermout eten?

Ik weet het, havermout klinkt niet zo sexy, maar het wordt wel steeds hipper. Hoewel er in havermout redelijk wat koolhydraten zitten, is het wel zeer gezond. De uitgebreide wetenschappelijke uitleg ga ik je besparen, maar het komt erop neer dat er weinig suikers in havermout zitten en dat de koolhydraten langzaam worden opgenomen, waardoor ze geen glucosepieken veroorzaken en de energie geleidelijk aan het lichaam wordt doorgegeven. Het lichaam krijgt dus niet onmiddellijk een overvloed aan energie, wat ervoor zorgt dat die energie ook niet onmiddellijk als vet wordt opgeslagen. Het blijft dus niet op je heupen of poep plakken, zoals ze zeggen.

Een ander groot voordeel van havermout is dat het wel vult. Gezond eten staat dus niet altijd gelijk aan honger lijden! Met die kom havermout heb ik tot de middag geen hongergevoel.

En voor de glutenintolerante mensen onder ons: Havermout is volledig glutenvrij.

TMM havermout met yoghurt en fruit Smakelijk!

Ken jij nog snelle en gezonde ontbijtrecepten?


Een gedachte over “Voor wie geen ochtendmens is: snel en gezond ontbijt”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.